Ga naar hoofdinhoud

BOA Bike training

Met de Bike training van BOAtrainer.nl wordt elke BOA getraind in het gebruik van de mountainbike. Op deze manier weet je de bike altijd op de juiste manier in te zetten. De training wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs en kan plaatsvinden op locatie, of op onze eigen trainingslocaties.

Inleiding

De bike is een bewezen vervoermiddel van de BOA om het werk in de openbare ruimte goed uit te voeren. Het grote voordeel is dat je snel, geruisloos en zeer flexibel inzetbaar bent. Je bent als handhaver op de bike goed zichtbaar en aanspreekbaar voor de burger in de wijk en kunt bij calamiteiten snel ter plaatse zijn, ook in drukbezochte winkelgebieden of tijdens evenementen. Daarnaast zorgt werken met een bike voor een gezonde en actieve inzet van jouw werk als BOA en is deze bike uitermate geschikt als extra middel om jouw werken veiliger, sneller en beter te kunnen doen.

Duur van de training

Onze Basis Bike-training duurt 3 dagen. De eerste twee trainingsdagen worden aaneengesloten gepland en de derde trainingsdag (terugkomdag) wordt na ongeveer 4 weken gepland. Zodoende kan de BOA tussentijds de technieken toepassen en op de derde trainingsdag nogmaals beoefenen onder begeleiding van een BOAtrainer.

Inhoud van de training

De basis bike-opleiding voor BOA’s en handhavers bestaat uit verschillende onderdelen met onder andere:

 • Een veilige fiets
 • Behendigheid
 • Balans op de fiets
 • Slim kunnen schakelen
 • Versneld af- en opstappen
 • Obstakels
 • Noodstop
 • Afschermen
 • Manoeuvreren door publiek
 • Verkeersveiligheid
 • Voeding
 • Onderhouden van de fiets
 • Vallen met de fiets
 • Voorkomen van letsel
 • Reële dagelijkse casuïstiek
 • Kleine reparaties

Trainingslocatie

De bike-opleiding wordt verzorgd op een locatie naar keuze. Onze voorkeur gaat uit naar een locatie in de eigen werkomgeving. Bij onze “open inschrijving” maken we gebruik van ons praktijktrainingscentrum in Arkel (Gorinchem) of Utrecht.

Groepsgrootte

Per BOAtrainer hanteren we een maximale groepsgrootte van 8 personen. Bij groepen groter dan 8 worden er meerdere BOAtrainers ingezet.

Open inschrijving

We hebben een open inschrijving gepland op:

5,10 en 17 oktober 2023

BIKE Opleiding BOA

Bikes, fietshelmen en materiaal

Het beste is om je eigen dienstbike te gebruiken tijdens de training. Dit omdat je daarmee ook op straat fietst en je feeling krijgt met je fiets. Hetzelfde geldt voor je helm. Deze kan je afstellen op je hoofdmaat en zo bepaal je zelf hoe deze het fijnste zit. Het is geen probleem als je geen dienstbike beschikbaar hebt. BOAtrainer.nl kan huurbikes met helm aanbieden bij de bike-opleidingen. De overige trainingsmaterialen zal BOAtrainer.nl verzorgen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de open inschrijving bedragen 825 euro per persoon. Neem voor in company trainingen contact met ons op!

Het BOAtrainer-team

Wij beschikken over een groot team van gecertificeerde en ervaren BIKEtrainers. Alle trainers zijn gecertificeerd instructeur vanuit de NTFU en Fietssport. De trainingen worden verzorgd door een trainer conform de landelijke richtlijn. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is en heeft periodiek contact met de examinatoren en (direct) toezichthouder van de BOA om steeds de laatste afspraken en procedures te volgen. Het team van BOAtrainers bestaat uit ervaren docenten, met een achtergrond als BOA, Politie, Defensie en/of Koninklijke Marechaussee. Docenten kunnen afhankelijk van hun specifiek ervaring worden ingezet bij de training.

Bekijk hier wat anderen vonden van de training!

BOA – Gemeente Sittard-Geleen

Training Bike

“De trainer wist heel duidelijk en vaak met voorbeelden uit te leggen hoe we iets het beste konden uitvoeren. Ook als iets niet lukte wist hij vaak een andere manier zodat het misschien wel lukte. Fijn was ook dat het niet alleen serieus was de hele dag maar we ook vooral veel plezier gehad hebben.”

BOA gemeente Asten

Training BIKE

“Erg leuke training om te volgen. Heel erg leerzaam maar vooral ook veel plezier gehad. Leuke trainingslocatie!”

BOA Gemeente Ede

BOA Gemeente Ede

Training BIKE

“De training oversteeg mijn verwachtingen. Ik vond het leuker dan ik voorafgaand aan de training had verwacht. Ik vond de training erg leerzaam. Ik kwam erachter dat ik meer controle had over de fiets dan ik had gedacht en dat ik meer kon dan ik dacht. Er werd voldoende aandacht besteed aan basishandelingen om zodoende casussen te draaien. Ik vond de BOAtrainers professioneel. Ik vond dat zij hun best deden om het maximaal haalbare uit elke kandidaat te halen en hen te laten zien dat ze meer konden dan dat men dacht.”

WijkBOA – Gemeente Velsen

Training Bike

“Ik vond de training leuk en leerzaam. Ik vond dat de trainers veel praktijkvoorbeelden gebruikte die ik in praktijk kan toepassen.”

BOA – Gemeente Velsen

Training BIKE

“Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik vond het super leerzaam en leuk.”

JeugdBOA – gemeente Zaanstad

Training Bike

“Wij hadden een training bike beheersing gevolgd samen met een aantal collega s. Hierbij zijn verschillende vaardigheden beoefend en getraind. De training was erg informatief en leerzaam. Meest recente ervaringen zijn dat de trainingen nog verder positief ontwikkeld zijn. Wij hadden deze training van trainer Anton Bos welke de training op een leuke en duidelijke manier gaf, hierbij oog had voor het niveau van elke deelnemer.”

JeugdBOA

Training BIKE

“Anton en Kevin deden dit samen perfect, tijdens de training veel tools en handvaten gekregen om het werken met een bike beter onder de knie te krijgen. De trainning was leuk en erg leerzaam. Veel kunnen leren over de beheersing en het gebruiken van bike als middel.”

Controleur openbare ruimte – Gemeente Delft

Training Bike

“Ik vond de training erg goed geregeld en op een leuke wijze zeer leerzaam. Het was niet gehaast en te intensief waardoor je wel kon focussen op de technieken. Ik vond de boa trainer een erg goeie instructeur. Erg leuke manier van les geven en erg geduldig. er valt veel te leren van deze trainer! Jammer dat het maar 2 dagen was!”

BOA – Gemeente Middelburg

Training Bike

“Zeer leerzaam. Leuk te doen en mooie aanvulling/basis voor werkzaamheden als boa!”

Wijk BOA Gemeente ‘s – Hertogenbosch

Training BIKE

“Goede opbouw met de basis oefeningen zoals balans en gewichtverdeling op de bike. Genoeg variatie. De oefenstof werd goed uitgelegd en voorgedaan. Cursist werd vrijgelaten of hij bepaalde dingen in de oefening wel of niet wilde doen. Leuke en aardige trainers die goed in de groep lagen.”

Back To Top