skip to Main Content

BOA Bike training

Met de Bike training van BOAtrainer.nl wordt elke BOA getraind in het gebruik van de mountainbike. Op deze manier weet je de bike altijd op de juiste manier in te zetten. De training wordt gegeven door gecertificeerde instructeurs en kan plaatsvinden op locatie, of op onze eigen trainingslocaties.

Inleiding

De bike is een bewezen vervoermiddel van de BOA om het werk in de openbare ruimte goed uit te voeren. Het grote voordeel is dat je snel, geruisloos en zeer flexibel inzetbaar bent. Je bent als handhaver op de bike goed zichtbaar en aanspreekbaar voor de burger in de wijk en kunt bij calamiteiten snel ter plaatse zijn, ook in drukbezochte winkelgebieden of tijdens evenementen. Daarnaast zorgt werken met een bike voor een gezonde en actieve inzet van jouw werk als BOA en is deze bike uitermate geschikt als extra middel om jouw werken veiliger, sneller en beter te kunnen doen.

Duur van de training

Onze Basis Bike-training duurt 3 dagen. De eerste twee trainingsdagen worden aaneengesloten gepland en de derde trainingsdag (terugkomdag) wordt na ongeveer 4 weken gepland. Zodoende kan de BOA tussentijds de technieken toepassen en op de derde trainingsdag nogmaals beoefenen onder begeleiding van een BOAtrainer.

Inhoud van de training

De basis bike-opleiding voor BOA’s en handhavers bestaat uit verschillende onderdelen met onder andere:

 • Een veilige fiets
 • Behendigheid
 • Balans op de fiets
 • Slim kunnen schakelen
 • Versneld af- en opstappen
 • Obstakels
 • Noodstop
 • Afschermen
 • Manoeuvreren door publiek
 • Verkeersveiligheid
 • Voeding
 • Onderhouden van de fiets
 • Vallen met de fiets
 • Voorkomen van letsel
 • Reële dagelijkse casuïstiek
 • Kleine reparaties

Trainingslocatie

De bike-opleiding wordt verzorgd op een locatie naar keuze. Onze voorkeur gaat uit naar een locatie in de eigen werkomgeving. Bij onze “open inschrijving” maken we gebruik van ons praktijktrainingscentrum in Arkel (Gorinchem) of Utrecht.

Groepsgrootte

Per BOAtrainer hanteren we een maximale groepsgrootte van 8 personen. Bij groepen groter dan 8 worden er meerdere BOAtrainers ingezet.

Open inschrijving

We hebben een open inschrijving gepland op:

28 en 29 september en 19 oktober 2021 – Trainingslocatie Arkel (Gorinchem)

Landelijke BOA vakdag – 23 september

BIKE Opleiding BOA

Bikes, fietshelmen en materiaal

Het beste is om je eigen dienstbike te gebruiken tijdens de training. Dit omdat je daarmee ook op straat fietst en je feeling krijgt met je fiets. Hetzelfde geldt voor je helm. Deze kan je afstellen op je hoofdmaat en zo bepaal je zelf hoe deze het fijnste zit. Het is geen probleem als je geen dienstbike beschikbaar hebt. BOAtrainer.nl kan huurbikes met helm aanbieden bij de bike-opleidingen. De overige trainingsmaterialen zal BOAtrainer.nl verzorgen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de open inschrijving bedragen 625 euro per persoon. Neem voor in company trainingen contact met ons op!

Het BOAtrainer-team

Wij beschikken over een groot team van gecertificeerde en ervaren BIKEtrainers. Alle trainers zijn gecertificeerd instructeur vanuit de NTFU en Fietssport. De trainingen worden verzorgd door een trainer conform de landelijke richtlijn. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is en heeft periodiek contact met de examinatoren en (direct) toezichthouder van de BOA om steeds de laatste afspraken en procedures te volgen. Het team van BOAtrainers bestaat uit ervaren docenten, met een achtergrond als BOA, Politie, Defensie en/of Koninklijke Marechaussee. Docenten kunnen afhankelijk van hun specifiek ervaring worden ingezet bij de training.

Bekijk hier wat anderen vonden van de training!

WijkBOA - Gemeente Velsen

Training Bike

"Ik vond de training leuk en leerzaam. Ik vond dat de trainers veel praktijkvoorbeelden gebruikte die ik in praktijk kan toepassen."

BOA - Gemeente Middelburg

Training Bike

“Zeer leerzaam. Leuk te doen en mooie aanvulling/basis voor werkzaamheden als boa!”

BOA - Gemeente Sittard-Geleen

Training Bike

"De trainer wist heel duidelijk en vaak met voorbeelden uit te leggen hoe we iets het beste konden uitvoeren. Ook als iets niet lukte wist hij vaak een andere manier zodat het misschien wel lukte. Fijn was ook dat het niet alleen serieus was de hele dag maar we ook vooral veel plezier gehad hebben."

BOA - Gemeente Veere

Training BIKE

"Uitgebreide aandacht voor alle facetten van de training. Tevens tijd en ruimte voor eventueel extra ondersteuning."

BOA gemeente Asten

Training BIKE

"Erg leuke training om te volgen. Heel erg leerzaam maar vooral ook veel plezier gehad. Leuke trainingslocatie!"

BOA - Gemeente Velsen

Training BIKE

"Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik vond het super leerzaam en leuk."

Stadsdeel BOA - Gemeente Apeldoorn

Training Bike

"Ik vond de training leerzaam en leuk! Veel nieuwe dingen geleerd die ik in de praktijk kan toepassen!"

Coordinator Toezicht en Handhaving gemeente Woerden

Training Bike

"Ik vond de eerste 2 dagen erg leuk en leerzaam. Dag 3 verder in het jaar als herhaling plannen. Daarnaast is het fijn om de mogelijkheid te hebben om eigen materiaal te gebruiken. Trainer was enthousiast en bracht de stof goed over."

BOA - Gemeente Apeldoorn

BIKE training

"Professioneel, enthousiast en met persoonlijke aandacht voor elke deelnemer!"

WijkBOA - Gemeente Velsen

Training Bike

"Zieke hindernisbaan skkrrrttt, meppen met die bika tijdens aanhouding. Altijd herres wanneer Anton en Anice lesgeven."

Back To Top