Skip to content

Wat zijn BOA's?

BOA ‘s zijn personen die werkzaam zijn als buitengewoon opsporingsambtenaar. Zij zijn aangesteld om strafbare feiten op de sporen en, indien nodig, handhavend op te treden. BOA’s hebben eigen onderdelen toegewezen gekregen waar zij op handhaven. Zo kunnen zij handhaven in de openbare ruimte, op gebied van milieu of onderwijs.

Bevoegdheden van BOA’s

BOA’s hebben diverse bevoegdheden om strafbare feiten te kunnen opsporen. Zo mogen zij bijvoorbeeld personen staande houden, of zelfs aanhouden. Wat de bevoegdheden zijn, hangt van het domein af waarin de BOA opereert. Per categorie strafbare feiten staat beschreven welke bevoegdheen BOA’s hebben.

Domeinen van de BOA’s

Een buitengewoon opsporingsambtenaar kan ingezet worden in diverse domeinen. Denk hierbij aan inzet in openbare ruimte, op het gebied van milieu, openbaar vervoer, of onderwijs. Voor elk domein gelden diverse kerntaken en bevoegdheden. Het verschilt ook per domein hoe er gehandhaafd wordt op strafbare feiten. Daarnaast kunnen bijkomende risico’s sterk uiteenlopen. Per domein worden risico’s in kaart gebracht, zodat hier op ingespeeld en getraind kan worden. Uiteraard zijn er per domein diverse opleidingsmogelijkheden, echter zijn de basisopleidingen gelijk.  BOAtrainer.nl heeft voor elke domein een gepast aanbod en helpt je op weg om je klaar te stomen.

BOA worden

Om buitengewoon opsporingsambtenaar te worden moet je diverse examens doen. Je hebt namelijk een hoop verantwoordelijkheden, en moet geschikt zijn en blijven voor deze functie. Enkele van de opleidingen die je moet volgen zijn;

Het hangt van je functie af welke basis opleidingen je moet volgen. Wil je hier meer informatie over? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op, zodat wij met je mee kunnen denken om jouw opleidingstraject vorm te geven. Wij werken met ervaren BOA’s en staan in nauw contact met de examencommissie. Hierdoor is onze opleidingsstof perfect afgestemd op de echte examens.

Overige opleidingen

Naast de basis opleidingen zijn er diverse aanvullende opleidingen. Denk hierbij aan een opleiding betreft omgaan met een bodycam voor BOA’s, biketraining of een EHBO-training.

Bereid je voor op je BOA examen

Wij helpen jou om je perfect voor te bereiden op je BOA examen. Zo kan je bij ons diverse gratis trainingen volgen, meerdere uitgebreide trainingen en zelfs praktijktrainingen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

BOA's aan het werk
Back To Top