Ga naar hoofdinhoud

BOA EHBO training

De BOA is elke dag op straat/in het buitengebied en kan daarom snel ter plaatse zijn bij een ongeval of onwel wording op straat.

Elke week worden er circa 300 mensen (buiten het ziekenhuis) getroffen door een circulatiestilstand. De kans op overleven ligt tussen de 20 en 30%. Als omstanders binnen 2 minuten beginnen met reanimeren in afwachting van professionele hulp, kunnen de overlevingskansen met wel 49% toenemen.

BOAtrainer heeft samen met gecertificeerde EHBO-trainers trainingen ontwikkeld specifiek voor BOA’s. Wij leren wij jou om een reanimatie situatie te herkennen, adequaat te reanimeren door middel van borstcompressie en beademing en de Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen. Daarnaast besteden we in deze training aandacht aan de meest voorkomende incidenten waarop je Eerste Hulp kunt verlenen.

Duur van de training

Deze training is opgebouwd met een online voorbereidingstraining (2 uur) en een klassikale praktijktraining (8 uur). De online voorbereidingstraining van NIKTA moet voorafgaand aan de praktijktraining met goed gevolg worden afgerond.

Inhoud van de training

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

  • Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Bewusteloosheid, verslikking
  • Brandwond, huidwond, bloeding
  • Vergiftiging
  • Letsel aan botten, spieren en gewrichten

De BOA krijgt gedurende de periode van één jaar onbeperkt toegang tot de online module.

Trainingslocatie

De praktijktraining kan worden verzorgd op elke locatie in Nederland. Wanneer er geen geschikte locatie beschikbaar kan er gebruik gemaakt worden van onze trainingslocaties.

Groepsgrootte

De training wordt verzorgd aan een groep ter grootte van maximaal 12 personen.

Het BOAtrainer-team

BOAtrainer.nl werkt samen met zeer ervaren, gecertificeerde trainers op het gebied van EHBO, AED en bedrijfshulpverlening. Tijdens de trainingen zullen deze trainers met praktijkgerichte casussen werken om nog beter aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van de BOA.

Certificaat

Bij goed gevolg van de training krijg je een Bewijs van deelname (dit is tevens het toegangsbewijs tot de klassikale praktijktraining) en een internationaal erkend EHBO-diploma.

Basic

Reanimatiecursus NRR/ERC
(Nederlandse reanimatie raad & European Resuscitation Council)

Vooraf e-learning – 2 uur.

Praktijk 1 dagdeel – 3,5 uur

Standaard

Nikta Acute Zorgverlener (basis EHBO)

Vooraf e-learning – 3 uur

Praktijk 2 dagdelen

Aanbevolen

Nikta acute zorgverlener + Stop de bloeding

Vooraf e-learning – 3 uur

Praktijk 3 dagdelen

Compleet

Nikta acute zorgverlener + Stop de bloeding + Reanimatiecursus NRR/ERC

Vooraf e-learning – 5 uur

Praktijk 4 dagdelen

Back To Top