skip to Main Content

RTGB- training voor BOA’s

RTGB is een verplichte training voor BOA’s die bevoegd zijn geweld te gebruiken, een veiligheidsfouillering toe te passen en/of geweldsmiddelen als handboeien, wapenstok of pepperspray te gebruiken. Volgens de Regeling Toetsing Geweldsbeheersing (RTGB) moeten BOA’s met deze geweldsbevoegdheid en geweldsmiddelen jaarlijks afgetoetst worden door de Nederlandse Politieacademie. BOAtrainer.nl verzorgt praktijkgerichte RTGB-lessen om het praktijkexamen en theorie-examen met goed gevolg af te leggen en daarnaast om deze bevoegdheid op straat goed te kunnen toepassen.

Praktijklessen

De praktijklessen kunnen worden verzorgd op elke locatie in Nederland. Wanneer er geen geschikte locatie beschikbaar is kan BOAtrainer.nl gebruik maken van diverse trainingslocaties. In de meeste trainingen wordt gebruikt gemaakt van goedgekeurde sportzalen om blessures te beperken. In overleg kunnen ook trainingen verzorgd worden op de openbare weg.

Online Training

In de online leeromgeving wordt de BOA optimaal voorbereid op het examen. Deze online training is op elke moment van de dag te benaderen. Het volgen van de gehele online module kost ongeveer 4 uur. Door gebruik te maken van deze online module wordt de examenstof sneller en makkelijker aangeleerd.

De BOAtrainer 

De RTGB-trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde en ervaren docent conform de landelijke richtlijn. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt en heeft periodiek contact met de examinatoren en (direct) toezichthouder van de BOA om steeds de laatste afspraken en procedures te volgen.

Geweldsbevoegdheid voor de BOA

In de Regeling Toetsing Geweldsbeheersing BOA’s (RTGB) zijn de richtlijnen vastgelegd en de BOA zal beoefend en bekwaam moeten zijn om uiteindelijk de geweldsbevoegdheid of –middelen te mogen gebruiken. Uiteraard zal deze geweldsbevoegdheid op de akte van beëdiging vermeldt moeten staan. Deze bekwaamheid wordt afgetoetst door de Nederlandse Politieacademie.

Examen RTGB

De BOA met geweldsbevoegdheid en/of -middelen moet jaarlijks examen afleggen op twee onderdelen:
1. de toets geweldsbeheersing, en
2. de toets aanhoudings- en zelfverdedigingsvaardigheden.

De training RTGB is gericht op bovenstaande toetsvormen en bestaat daarom uit een theoretisch en een praktisch deel. Deze delen zullen tijdens de lessen zoveel mogelijk in elkaar overlopen. Wij bieden een complete training waarbij alle eisen worden getraind. Deze training is praktijkgericht op het veilig (samen)werken met geweldsmiddelen en het communiceren met collega’s, verdachte(n) en eventuele omstanders.

Open inschrijving – 4 trainingsdagdelen en online trainingsmodule

Wij hebben een open inschrijving voor de tweedaagse training, welke gehouden wordt op 

17, 19, 24 en 26 september 2019.

Kosten van deze training RTGB zijn 275 euro voor vier dagdelen training en een persoonlijk inlog met alle benodigde examentheorie. De kosten voor het examen, welke wordt afgenomen door de Nederlandse Politieacademie zijn vastgesteld op 158 euro.

 

Bekijk hier de (gratis) theorietraining RTGB

error: Op de inhoud van BOAtrainer.nl berust copyright
Back To Top