Skip to content

Toezicht en handhaving op het water

Toezicht en handhaving op het water wordt voor steeds meer BOA’s van belang. De BOA is namelijk steeds vaker te vinden op en langs de Nederlandse Binnenwateren, plassen en meren. Niet alleen in domein 2, milieu, welzijn en infrastructuur, maar ook in domein 1 openbare ruimte. Het is van groot belang dat een BOA weet waar deze mee te maken kan krijgen qua handhaving, maar ook zeker qua hulpverlening. Daarom hebben wij samen met specialisten van Smit Vaartraining een praktijkgerichte opleidingstraject voor BOA’s ontwikkeld!

Indhoud en duur van de training

Deze training bestaat uit diverse modules, waaronder:

  • Vaarbewijs 1 – Online en/of praktijktraining
  • EHBO op en rond het water – Online en/of praktijktraining
  • RTGB op en rond het water (2 dagdelen) – Praktijktraining
  • Wettelijke Kaders (1 dagdeel) – Online en/of praktijktraining
  • Vaartraining – Praktijktraining

Trainingslocatie

De trainingen kunnen worden verzorgd in Utrecht in ons praktijktrainingscentrum of op/rond de eigen werklocatie.

Groepsgrootte

De trainingen Toezicht en Handhaving op het water worden afhankelijk van de modules in 2-tallen, 6-tallen of een groep van maximaal 12 personen per BOAtrainer verzorgd.

Kosten

De trainingsmodules Toezicht en Handhaving op het water worden afhankelijk van de benodigde modules geoffreerd. 

De BOAtrainers

Bij de training wordt afhankelijk per training 1 vaste en vooraf bekendgemaakte BOAtrainer ingezet. Dit is zoveel mogelijk dezelfde trainer per groep. BOAtrainer.nl beschikt over een team van gecertificeerde trainers zodat bij onvoorziene omstandigheden ook een andere trainer ingezet kan worden. De trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde trainer conform de landelijke richtlijnen. BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is en heeft periodiek contact met de examinatoren en (direct) toezichthouders van de BOA om steeds de laatste afspraken en procedures te volgen. Trainers worden ook afhankelijk van hun specifiek ervaring ingezet bij de training.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Back To Top