Ga naar hoofdinhoud

Training Juridisch Groen

Wat zijn milieudelicten? Hoe is de wetgeving georganiseerd? Wat zijn mijn bevoegdheden en van welke opsporingsmiddelen kan ik gebruik maken? In de opleiding ‘juridisch groen’ wordt u opgeleid tot een vakgerichte specialist op het gebied van de groene wetgeving. 

Deze opleiding is geschikt voor handhavers in domein 1 en 2, met een opsporende of signalerende taak gericht op handhaving van groene wetgeving.

Doel van de opleiding

Tijdens deze tweedaagse opleiding ontwikkelen deelnemers effectieve kennis en vaardigheden op het gebied van groene wet- en regelgeving. Deelnemers worden opgeleid tot vakgerichte specialisten in het doelgericht en daadkrachtig optreden tegen de diverse vormen van problematiek, welke zich afspelen in de natuur en buitengebieden. 

Van het doen van onderzoek naar dumpingen van (drugs)afval, stroperij en dierenmishandeling tot het optreden tegen significante verstoringen van flora en fauna en het efficiënt toepassen van opsporingsbevoegdheden. Door de praktische en op maat gemaakte inhoud is deze opleiding direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. 

Duur van de training

Deze training wordt verzorgd in twee dagen en is gepland op 28 mei en 11 juni 2024 van 09 tot 16 uur.

Inhoud van de training

De training bestaat de volgende onderdelen: 

 • Introductie 
 • Juridische Grondslag en Bevoegdheden
 • Algemene Wet Bestuursrecht en het Wetboek van Strafvordering
 • Wet economische delicten 
 • Dumpingen van afval en drugsafval 
 • Natuurbeheer in de nieuwe Omgevingswet
 • Dierenmishandeling en verwaarlozing 
 • Visserijwet 1963 
 • Handhaven op Vuurwerk 
 • Registreren en Dossiervorming
 • Afsluiting door eindopdracht

Trainingslocatie

De trainingen worden verzorgd in ons praktijktrainingscentrum in Utrecht.

Groepsgrootte

De training wordt verzorgd aan een groep van maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze training zijn 695 euro, excl. BTW per persoon, inclusief koffie/thee/lunch.

De BOAtrainers

Onze hoofddocent voor deze opleiding is Robin Kennedie. Met een gecombineerde achtergrond als zowel opsporingsambtenaar en docent voor medewerkers van de politie en handhaving, brengt hij veel ervaring en expertise met zich mee. Door zijn operationele ervaringen en didactische vaardigheden creëert hij een uitdagende leeromgeving waarin het vertalen van theoretische kennis naar praktische vaardigheden centraal staat. Zijn lessen bij BOAtrainer.nl en andere opdrachtgevers worden goed gewaardeerd wat betreft inhoud, vormgeving en praktische toepassing. Robin wordt ondersteund door gastdocent Michel Abee, BOA domein 2 en dierenarts, en BOAtrainers van het docententeam van BOAtrainer.

Certificaat

Bij goed gevolg van de training krijg je een certificaat van deelname.

Back To Top