Skip to content

BOA Bodycam training

De Bodycam wordt steeds vaker als middel ingezet bij BOA’s, handhavers en toezichthouders van gemeenten, ov-bedrijven en politie. De inzet van bodycams komt in diverse onderzoeken naar voren als middel om te de-escaleren in situaties die uit de hand dreigen te lopen.

Een bodycam is een kleine, op het lichaam gedragen camera waarmee beeld en geluid kan worden geregistreerd. De bodycams zijn een extra middel voor de handhavers om, in situaties die uit de hand dreigen te lopen, zo snel mogelijk te kunnen laten de-escaleren en om het gevoel van veiligheid bij handhavers te verhogen. Naar verwachting zal het zichtbaar dragen van de bodycam een preventieve werking hebben waarmee ongewenst gedrag van alle betrokken partijen kan worden voorkomen.

Duur van de training

De basistraining bestaat uit 1 dag training en wordt met eigen bodycams of trainingsbodycams van BOAtrainer.nl verzorgd. 

Data

Nieuwe data voor open inschrijving volgt op kort termijn.

Inhoud van de training

  • Wettelijke Kaders
  • Instructie over het gebruik van de bodycam
  • Instructie over het gebruik bodycam op straat, met onder andere de positionering van de BOA en rechten en plichten van de BOA
  • Praktijkgericht trainen met tegenspel en casuïstiek.
  • Instructie na het gebruik

Bij een training ontvang iedere deelnemer en eigen online trainingsmodule met daarin alle relevante informatie als naslagwerk. Deze kan tot een jaar na de training worden ingezien.

De training Bodycam voor BOA’s is heel goed te combineren met de opleiding RTGBPHB en portofoon.

Kosten

De kosten voor de basistraining Bodycam zijn 495 euro exclusief BTW per persoon.

Trainingslocatie

De praktijktraining kan worden verzorgd op elke locatie in Nederland. Wanneer er geen geschikte locatie beschikbaar is kan BOAtrainer.nl gebruik maken van diverse trainingslocaties. In overleg kunnen ook trainingen verzorgd worden op de openbare weg.

Groepsgrootte

De training wordt aan een groep ter grootte van maximaal 10 personen. Hiervoor zullen in de basis twee BOAtrainers worden ingezet, zodat er praktijkgericht getraind kan worden met diverse casuïstiek.

Trainingspartner van Zepcam™

BOAtrainer.nl is trainingspartner van Zepcam en Disseldorp Techniek. Zij zijn de official partner en leverancier van de bodycams. BOAtrainer kan daarom ook adviseren over de werking van de bodycams en geeft beperkte software-ondersteuning.

Het BOAtrainer-team

Wij beschikken over een groot team van gecertificeerde en ervaren BOAtrainers. De trainingen worden verzorgd door een trainer conform de landelijke richtlijnen en wetgeving in overeenstemming met Zepcam. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is. Het team van BOAtrainers bestaat uit ervaren docenten, met een achtergrond als BOA, Politie, Defensie en/of Koninklijke Marechaussee. Docenten kunnen afhankelijk van hun specifiek ervaring worden ingezet bij de training.

Certificaat

Bij goed gevolg van de training krijg je een certificaat van deelname.

Bekijk wat anderen vonden van de training:

BOA Service en Veiligheid – Connexxion Schiphol

Training Bodycam

“Goede uitleg en bekwame mannen die wel 95 % uitleg konden geven op de vragen die werden gesteld. Ik vond de training zeer leerzaam en duidelijk uitgelegd!”

BOA gemeente Helmond

Training Bodycam

“Ik wist eerst niet zo goed wat ik moest verwachten, omdat ik nieuw in het van zit maar deze training gaf mij een heel duidelijk beeld en ik heb hier veel van geleerd! Ik vond de training zeer interessant. Ik vnd het prettig dat er zowel theorie als praktijk gegeven werd.

Senior BOA – Gemeente Oost Gelre

Training Bodycam

“Prima training, op de praktijk gericht!”

BOA – ABG Gemeenten

Training Bodycam

“Leerzaam, veel van opgestoken en interactief. De trainers waren aardig en kunnen goed uitleggen.”

Senior BOA – gemeente Soest

Training Bodycam

“Nuttig, leerzaam en goede inhoud.”

BOA – Gemeente Velsen

Training Bodycam

”Nuttig, duidelijke uitleg! Ik vond het oefenen met de camera zelfs te kort.”

BOA gemeente Helmond

Training Bodycam

“Ik wist in eerste instantie niet wat ik er van moest verwachten en was me niet bewust dat de bodycam zo nuttig kon zijn.

Ik vond beide trainers/acteurs hartstikke goed geregeld met een duidelijke uitleg. Ook merkte ik ook dat ze ervaring vanuit de praktijk mee namen en dat vond ik prettig. Zo heb ik namelijk geleerd hoe ik de bodycam kan gebruiken, maar ook heb ik een klein stukje van hun ervaring op kunnen pakken.”

BOA domein 2 – Gemeente Soest

Training Bodycam

“Interessante uitleg over de werking van het apparaat en de juridische achtergrond.”

BOA openbaar vervoer – HTM Den Haag

Training Bodycam

“Duidelijke training, duidelijke diapresentatie en fijne uitleg. Fijne afwisseling in de theorie en praktijk!”

BOA – Gemeente Hengelo

Training Bodycam

“Leuke leerzame training. Vooral leerzaam dat je praktijk oefeningen doet en dit later terug gaat kijken. Op deze manier leer je goed met de Bodycam werken!”

Back To Top