skip to Main Content

BOA Bodycam training

De Bodycam wordt steeds vaker als middel ingezet bij BOA’s, handhavers en toezichthouders van gemeenten, ov-bedrijven en politie. De inzet van bodycams komt in diverse onderzoeken naar voren als middel om te de-escaleren in situaties die uit de hand dreigen te lopen.

Een bodycam is een kleine, op het lichaam gedragen camera waarmee beeld en geluid kan worden geregistreerd. De bodycams zijn een extra middel voor de handhavers om, in situaties die uit de hand dreigen te lopen, zo snel mogelijk te kunnen laten de-escaleren en om het gevoel van veiligheid bij handhavers te verhogen. Naar verwachting zal het zichtbaar dragen van de bodycam een preventieve werking hebben waarmee ongewenst gedrag van alle betrokken partijen kan worden voorkomen.

Duur van de training

De basistraining bestaat uit 1 dag training en wordt met eigen bodycams of trainingsbodycams van BOAtrainer.nl verzorgd. 

Data

De basistraining wordt verzorgd op 7 september 2022 of een datum naar keuze bij in company.

Inhoud van de training

  • Wettelijke Kaders
  • Instructie over het gebruik van de bodycam
  • Instructie over het gebruik bodycam op straat, met onder andere de positionering van de BOA en rechten en plichten van de BOA
  • Praktijkgericht trainen met tegenspel en casuïstiek.
  • Instructie na het gebruik

Bij een training ontvang iedere deelnemer en eigen online trainingsmodule met daarin alle relevante informatie als naslagwerk. Deze kan tot een jaar na de training worden ingezien.

De training Bodycam voor BOA’s is heel goed te combineren met de opleiding RTGBPHB en portofoon.

Kosten

De kosten voor de basistraining Bodycam zijn 175 euro exclusief BTW per persoon.

Trainingslocatie

De praktijktraining kan worden verzorgd op elke locatie in Nederland. Wanneer er geen geschikte locatie beschikbaar is kan BOAtrainer.nl gebruik maken van diverse trainingslocaties. In overleg kunnen ook trainingen verzorgd worden op de openbare weg.

Groepsgrootte

De training wordt aan een groep ter grootte van maximaal 10 personen. Hiervoor zullen in de basis twee BOAtrainers worden ingezet, zodat er praktijkgericht getraind kan worden met diverse casuïstiek.

Trainingspartner van Zepcam™

BOAtrainer.nl is trainingspartner van Zepcam en Disseldorp Techniek. Zij zijn de official partner en leverancier van de bodycams. BOAtrainer kan daarom ook adviseren over de werking van de bodycams en geeft beperkte software-ondersteuning.

Het BOAtrainer-team

Wij beschikken over een groot team van gecertificeerde en ervaren BOAtrainers. De trainingen worden verzorgd door een trainer conform de landelijke richtlijnen en wetgeving in overeenstemming met Zepcam. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is. Het team van BOAtrainers bestaat uit ervaren docenten, met een achtergrond als BOA, Politie, Defensie en/of Koninklijke Marechaussee. Docenten kunnen afhankelijk van hun specifiek ervaring worden ingezet bij de training.

Certificaat

Bij goed gevolg van de training krijg je een certificaat van deelname.

Bekijk wat anderen vonden van de training:

BOA domein 2 - Gemeente Soest

Training Bodycam

"Interessante uitleg over de werking van het apparaat en de juridische achtergrond."

BOA Gemeente Ede

Jeugdboa - Gemeente Ede

Training Bodycam

"Interessant, uitgebreid en mooie afwisseling tussen theorie en praktijk."

BOA gemeente Helmond

Training Bodycam

"Ik wist eerst niet zo goed wat ik moest verwachten, omdat ik nieuw in het van zit maar deze training gaf mij een heel duidelijk beeld en ik heb hier veel van geleerd! Ik vond de training zeer interessant. Ik vnd het prettig dat er zowel theorie als praktijk gegeven werd.

BOA Gemeente Ede

Integrale BOA - Gemeente Ede

Training Bodycam

"Fijn en overzichtelijk geregeld, duidelijke theorie en genoeg ruimte voor open discussie/gesprek en aanvullingen etc."

Boa Parkeren Delft

Training Bodycam

"De training was leerzaam en leuk. Duidelijk en leuke manier van les geven!"

Jeugdboa - Gemeente Groningen

Training Bodycam

"Ik wist niet wat ik moest verwachten maar heb hier zeer veel van geleerd."

Senior BOA, AVRI

Training Bodycam

"Verhelderend, goede praktische tips."

BOA - Gemeente Haarlemmermeer

Training Bodycam

"Ik vond de training erg interessant en ik ben blij dat de gemeente Haarlemmermeer deze bodycams heeft aangeschaft. Dit als antwoord op de telefoon camera's die tegen ons gebruikt worden. Prima cursus!"

Senior BOA - Gemeente Oost Gelre

Training Bodycam

"Prima training, op de praktijk gericht!"

BOA - Gemeente Velsen

Training Bodycam

”Nuttig, duidelijke uitleg! Ik vond het oefenen met de camera zelfs te kort.”

Back To Top