skip to Main Content

Bike-training voor BOA's

De bike is een bewezen vervoermiddel van de BOA om het werk in de openbare ruimte goed uit te voeren. Het grote voordeel is dat je snel, geruisloos en zeer flexibel inzetbaar bent. Je bent als handhaver op de bike goed zichtbaar en aanspreekbaar voor de burger in de wijk en kunt bij calamiteiten snel ter plaatse zijn, ook in drukbezochte winkelgebieden of tijdens evenementen. Daarnaast zorgt werken met een bike voor een gezonde en actieve inzet van jouw werk als BOA en is deze bike uitermate geschikt als extra middel om jouw werken veiliger, sneller en beter te kunnen doen.

BIKE Opleiding BOABasis Bike Opleiding voor elke BOA (2 dagen)

De basis bike-opleiding voor BOA’s en handhavers bestaat uit verschillende onderdelen met onder andere:

 • Behendigheid
 • Balans op de fiets
 • Snel kunnen schakelen
 • Versneld af- en opstappen
 • Obstakels
 • Noodstop
 • Afschermen
 • Veilig werken met de fiets
 • Verkeersveiligheid
 • Voeding
 • Onderhouden van de fiets
 • Vallen met de fiets
 • Voorkomen van letsel

Dit doen we onder andere door te trainen met oefensituaties en met reële casussen waar de handhaver dagelijks mee te maken krijgt.

Bike-Training Terugkomdag (1 dag)

Wil jij nog meer leren om in de praktijk nog uitgebreider te werk te gaan of gewoon nog eens alles herhalen? Tijdens deze terugkomdag gaan we nog een stapje verder en gaan we in op jouw praktijk. Uiteraard zullen we onderdelen uit de bike-opleiding herhalen en nogmaals trainen.

BOAtrainer-team

Wij beschikken over een groot team van gecertificeerde en ervaren BIKEtrainers. De trainingen worden verzorgd door een trainer conform de landelijke richtlijn. De BOAtrainer weet goed wat het werk van de BOA inhoudt, omdat deze zelf ook BOA is en heeft periodiek contact met de examinatoren en (direct) toezichthouder van de BOA om steeds de laatste afspraken en procedures te volgen. Het team van BOAtrainers bestaat uit ervaren docenten, met een achtergrond als BOA, Politie, Defensie en/of Koninklijke Marechaussee. Docenten kunnen afhankelijk van hun specifiek ervaring worden ingezet bij de training.

Alle trainers zijn gecertificeerd instructeur vanuit de NTFU en Fietssport.

       

Bike training op maat

Voor BOA’s die een aangepaste training willen is er de mogelijkheid een training op maat aan te bieden. Of je nu vergevorderd bent of juist compleet onervaren. Uiteindelijk gaat het er om dat jij als BOA op straat veilig kan werken met een dienstbike.

Bikes, fietshelmen en materiaal

Het beste is om je eigen dienstbike te gebruiken tijdens de training. Dit omdat je daarmee ook op straat fietst en je feeling krijgt met je fiets. Hetzelfde geldt voor je helm. Deze kan je afstellen op je hoofdmaat en zo bepaal je zelf hoe deze het fijnste zit. Het is geen probleem als je geen dienstbike beschikbaar hebt. BOAtrainer.nl kan huurbikes met helm aanbieden bij de bike-opleidingen. De overige trainingsmaterialen zal BOAtrainer.nl verzorgen.

Locatie

De bike-opleiding wordt verzorgd op een locatie naar keuze. Voorkeur gaat uit naar een locatie in de eigen werkomgeving. Afhankelijk van jouw wens is een andere locatie buiten het werkgebied mogelijk en kunnen we een andere geschikte locatie van BOAtrainer.nl gebruiken.

Combineren

De bike opleiding voor BOA’s is heel goed te combineren met de opleiding RTGB, PHB en portofoon.

Bekijk hier alvast een korte instructiefilm:

Ook een Bike-opleiding volgen via onze open inschrijving?

Of neem contact met ons op om jouw training te plannen:

Back To Top