skip to Main Content

Bike-opleiding voor BOA's

De bike is een bewezen vervoermiddel van de BOA om het werk in de openbare ruimte goed uit te voeren. Het grote voordeel is dat je snel, geruisloos en zeer flexibel inzetbaar bent. Je bent als handhaver op de bike goed zichtbaar en aanspreekbaar voor de burger in de wijk en kunt bij calamiteiten snel ter plaatse zijn, ook in drukbezochte winkelgebieden of tijdens evenementen. Daarnaast zorgt werken met een bike voor een gezonde en actieve inzet van jouw werk als BOA en is deze bike uitermate geschikt als extra middel om jouw werken veiliger, sneller en beter te kunnen doen.

Basis Bike opleiding voor elke BOA (2 dagen)

De basis bike-opleiding voor BOA’s en handhavers bestaat uit verschillende onderdelen met onder andere behendigheid, balans op de fiets, snel kunnen schakelen, versneld af- en opstappen, noodstop, afschermen en veilig werken met de fiets. Dit doen we door te trainen met reële casussen waar de handhaver dagelijks mee te maken krijgt.

Bike (opfris) training voor ervaren BOA’s (1 dag)

Wil jij nog meer leren om in de praktijk nog uitgebreider te werk te gaan of gewoon nog eens alles herhalen? Tijdens deze training gaan we nog een stapje verder en gaan we in op jouw praktijk. Uiteraard zullen we onderdelen uit de bike-opleiding herhalen en nogmaals trainen.

Bikeopleiding op maat

Voor BOA’s die een aangepaste training willen is er de mogelijkheid een training op maat aan te bieden. Of je nu vergevorderd bent of juist compleet onervaren. Uiteindelijk gaat het er om dat jij als BOA op straat veilig kan werken met een dienstbike.

Bikes, fietshelmen en materiaal

Het beste is om je eigen dienstbike te gebruiken tijdens de training. Dit omdat je daarmee ook op straat fietst en je feeling krijgt met je fiets. Hetzelfde geldt voor je helm. Deze kan je afstellen op je hoofdmaat en zo bepaal je zelf hoe deze het fijnste zit. Het is geen probleem als je geen dienstbike beschikbaar hebt. BOAtrainer.nl kan huurbikes met helm aanbieden bij de bike-opleidingen. De overige trainingsmaterialen zal BOAtrainer.nl verzorgen.

Locatie

De bike-opleiding wordt verzorgd op een locatie naar keuze. Voorkeur gaat uit naar een locatie in de eigen werkomgeving. Afhankelijk van jouw wens is een andere locatie buiten het werkgebied mogelijk en kunnen we een andere geschikte locatie van BOAtrainer.nl gebruiken.

Combineren

De bike opleiding voor BOA’s is heel goed te combineren met de opleiding RTGB, PHB en portofoon.

Bekijk hier alvast een korte instructiefilm:

Ook een Bike-opleiding?

Of neem contact met ons op om jouw training te plannen:

error: Op de inhoud van BOAtrainer.nl berust copyright
Back To Top